Fast Shipping WorldwidePrices are shown including Finnish taxes

Cactus Juice 1 Gallon (3,79 L)

Cactus Juice on lämpökovettuva hartsi, jota käytetään useimpien huokoisten materiaalien, erityisesti puun, kovettamiseen ja stabilointiin.
Varastossa
SKU
18933
155,40 EUR

Wide selection of knife making and crafting materials. Fast shipping worldwide.

Prices are shown including Finnish VAT. When you login from a country outside European Union, prices without taxes are shown.


Cactus Juice Stabilizing Resin on korkealuokkainen, ammattilaatuinen lämpökovettuva hartsi puun ja muiden huokoisten materiaalien stabilointiin ja kovettamiseen. Se on erityisen tehokas niille kauniille, punkeille, silatuille puulajeille, jotka ovat aivan liian pehmeitä työstämään! Cactus Juice on helppokäyttöinen, eikä se muuta merkittävästi useimpien puiden väriä. Cactus Juice ei ole myrkyllistä tai syttyvää, eikä se ole liuotinpohjainen, ja sen seurauksena se kovettuu 99,99 % nesteestä kiinteäksi painosta, mikä on paljon parempi kuin tavalliset kodin stabilointiratkaisut, kuten Minwax Wood Hardener tai polyuretaani. Lakkaa heittämästä pois noita punkkeita ja kokeile Cactus Juicea! Tämän kokoinen Cactus Juice toimitetaan aktivoimattomana ja aktivaattori on erillisessä pullossa. Aktivointi on yksinkertaista, avaa vain pieni pullo ja kaada sisältö 1/2 gallonan pulloon. Aseta korkki takaisin paikoilleen ja ravista hyvin. Jos jotkin aktivaattorihiukkasista eivät liukene, anna sen seistä yön yli ja ravista uudelleen seuraavana päivänä. KOKO PULLON TÄYTYY AKTIVOIDA! Aktivoidun kaktusmehun säilyvyysaika on 8-12 kuukautta.

TOIMITETAAN DPD:llä VAIN EUROOPAN UNIONIN SISÄLLÄ

Cactus Juice on lämpökovettuva hartsi, jota käytetään useimpien huokoisten materiaalien, erityisesti puun, kovettamiseen ja stabilointiin. Se toimitetaan esiaktivoituna pinteinä ja litteinä ja valmis aktivoitavaksi mukana toimitetulla aktivaattorilla 1/2 gallonaa tai sitä suurempana. Sitä on melko helppo käyttää ja saada ammattimaisia ​​tuloksia kotikaupassasi näitä yksinkertaisia ​​ohjeita noudattamalla.

Tarvittavat kohteet

Kaktusmehu
Stabilointikammio (Cactus Juice Stabilizing Chamber, suolakurkkupurkki tai paineastia muutettu tyhjiökäyttöön)
Tyhjiöpumppu, joka pystyy saavuttamaan vähintään 29" Hg merenpinnan tasolla tai 100 mikronia tai vähemmän. Suurempi tyhjiö tuottaa paremmin stabiloituja aihioita. (Suosittelen sähköistä pyörivää siipipumppua, koska tyhjiössä voi kestää yli tunnin, jotta ilma-aihiot tyhjennetään kokonaan)
Pieni leivänpaahdin (saatavana usein käytettyjen tavaroiden liikkeistä noin 10 dollarilla)
Alumiinifolio
Stabiloitava materiaali (kosteuspitoisuus 10 % tai vähemmän, mieluiten 0 %)
Henkilökohtaiset suojavarusteet, mukaan lukien lateksi- tai nitriilikäsineet ja silmäsuojaimet

Pika-aloitusopas käyttöön

Valmista aihiot
Aseta aihiot tyhjiökammioon ja paino alas
Lisää kaktusmehua peittämään aihiot kokonaan
Lisää täysi tyhjiö kammioon ja pidä tyhjiöpumppu käynnissä, kunnes kuplat lakkaavat
Vapauta tyhjiö ja liota aihiot vähintään kaksi kertaa niin kauan kuin ne olivat tyhjiössä
Poista aihiot
Kääri folioon
Koveta 87-93 °C:ssa, kunnes kaktusmehu on jähmettynyt
Poista folio
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi
Säilytä ylimääräinen mehu seuraavaa käyttökertaa varten (ÄLÄ SÄILYTÄ ILMATIIVISSÄ LASITURKISSA!)

Valmistautuminen

Ensimmäinen asia on varmistaa, että materiaalisi kosteuspitoisuus on alle 5 % (mieluiten 0 %) ja puhdas. Kaikki puu on kuivattava ennen stabilointia, myös puu, jonka ostat uunikuivattua! Puu, joka on istunut kaupassasi, ei koskaan ole pienempi kuin EMC (Equilibrium Moisture Content) ilman kosteuden vuoksi riippumatta siitä, kuinka kauan se on istunut. Suurimmassa osassa maata EMC on noin 10-12 %. Koska kosteusmittarit eivät ole tarkkoja puhaltaa 6%, unohda käyttää sitä! Paras tapa varmistaa, että jo ilmakuivatut aihiot ovat mahdollisimman kuivia, on laittaa ne leivänpaahdin uuniin 220 °F:n (104 °C) lämpötilaan vähintään 24 tunniksi. Ota sitten aihiot pois uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöön vetoketjullisessa pussissa tai muussa ilmatiiviissä astiassa. Tämä on välttämätöntä, koska superkuivattu, kuuma puupala alkaa imeä kosteutta ilmasta heti kun ne alkavat jäähtyä. Jos aihiot ovat kuumia, kun lisäät hartsia, se aiheuttaa ennenaikaista polymeroitumista ja sinulla on täydellinen epäonnistuminen! ÄLÄ kuivaa vihreitä puuta uunissa. Anna kaiken tuoreen leikatun puun kuivua ilmassa muutaman kuukauden ajan ennen uunikuivausta. Jos näin ei tehdä, seurauksena on halkeamia ja vääntymistä.

 

Öljyisiä puita, kuten Cocoboloa ja ruusupuuta, tulee välttää. Syynä on se, että tyhjiössä puussa olevat öljyt imeytyvät ulos ja voivat saastuttaa mehua niin paljon, ettei se kove kunnolla.

Lisää kaktusmehu

 

Aseta seuraavaksi aihiot stabilointikammioon ja punnitse ne. Lisää tarvittava määrä kaktusmehua stabilointikammioon niin, että aihiot ovat täysin upotettuina noin 25-50 mm:n mehuun, joka peittää aihiot.  Varmista, että stabilointikammiosi on turvallisessa ja vakaassa paikassa.  A tyhjiössä oleva tyhjiökammio voi räjähtää, jos se altistuu äkilliselle iskulle, kuten osuu lattiaan!

Väritys kaktusmehu

 

Cactus Juice voidaan värjätä, kun haluat lisätä väriä puuhun. Olen kokeillut erilaisia ​​​​värejä ja olen menestynyt parhaiten Alumilite Dyesilla tai Cactus Juice Stabilizing Dyesilla. Ne ovat erittäin tiivistettyjä ja tuottavat mukavia, eloisia värejä, jotka sekoittuvat ja toimivat hyvin Juicen kanssa. Joitakin väriaineita, kuten Transtinttia, voidaan käyttää pieniä määriä, mutta jos lisäät liikaa, se voi vaikuttaa mehun kovettumiseen. Muista käyttää enemmän väriainetta kuin uskot tarvitsevasi!

Käytä tyhjiötä

Kun kaktusmehu on lisätty c

kammioon, aseta kansi kammioon. Saatat joutua painamaan kantta hieman, jotta tiiviste tiivistyy. Kun käynnistät tyhjiön aluksi, vedät aihioista pois poikkeuksellisen paljon ilmaa, mikä saa mehun vaahtoamaan huomattavasti. On parasta avata tyhjiösäätöventtiili kokonaan ennen pumpun käynnistämistä ja sulkea se hitaasti pitäen vaahto hallinnassa. Kun suuri vaahtoutuminen on laantunut, käytä täyttä tyhjiötä.

Stabiloitavasta puusta ja käyttämästäsi tyhjiöpumpusta riippuen ilman poistaminen kokonaan materiaalistasi voi kestää muutamasta tunnista useaan tuntiin. Jos puussasi on lainkaan kosteutta, saat edelleen pieniä kuplia MONIA tunteja. Suosittelen puun kuivaamista edellä mainitulla tavalla. Pidä tyhjiö käynnissä, kunnes näet hyvin vähän kuplia tulevan aihioista. Kun kaikki ilma on poistettu, vapauta alipaine ja sammuta pumppu. (On todella tärkeää, että pumppua ei sammuteta tyhjiössä, jos käytät pyörivää siipipumppua. Aiheuttaa pumpun ennenaikaista kulumista.)

Anna aihioiden liota vähintään kaksi kertaa niin kauan kuin ne olivat tyhjiössä. Pidempi liotus, jopa yön yli, tuottaa parempia tuloksia monissa puulajeissa. Muista, että suurin osa hartsin imeytymisestä tapahtuu sen JÄLKEEN, kun vapautat tyhjiön. Jotkut puulajit, kuten pähkinä ja punapuu, hyötyvät pidennetystä liotosta. Liotan näitä yleensä 1 viikon.

Jos sinulla on laitteet, voit myös lisätä painejakson tunkeutumisen nopeuttamiseksi. Paineen lisääminen ei ole välttämätöntä täydelliseen tunkeutumiseen, se vain nopeuttaa hieman luonnollista tasausprosessia, jonka saat vain antamalla aihioiden imeytyä.

Aihioiden kovetus

Poista aihiot hartsista, kun ne ovat liotuneet. Anna ylimääräisen kaktusmehun valua aihioista ja kääri ne sitten alumiinifolioon. Aihiot kannattaa kääriä yksitellen, jotta niistä ei muodostu kiinteää massaa mehun kovettuessa. Helppo tapa tehdä tämä on rullata 2 tuuman (60 cm) foliopala ja aloittaa toisesta päästä ja rullata ensimmäistä aihiota foliossa, kunnes se peittyy. Lisää sitten toinen aihio ensimmäisen viereen ja kääri se uudelleen. Lisää sitten kolmas ja toista, kunnes kaikki aihiot on kääritty. Taita päät ympäri ja olet valmis uuniin.

Kalvoa ei tarvita, eikä se auta pitämään mehua puussa. Se on olemassa kahdesta pääsyystä: sotkun poistaminen (osa mehusta valuu ulos kuumennettaessa) ja jotta voit pinota useampia aihioita uuniin kerralla. Muista, että jos pinot aihiot yhteen tai annat niiden koskettaa ilman kalvoa, ne kovettuvat kiinteänä kappaleena, joka on leikattava erilleen!

Aseta nyt käärityt aihiot uuniin, joka on esilämmitetty 190-200 °F:een (87-93 °C). Muista tarkistaa leivänpaahdin uunin todellinen lämpötila uunilämpömittarilla. Leivänpaahdin uunien valitsimet ovat tunnetusti epätarkkoja. Liian kuuma ei vahingoita mehua, mutta lisää sitä "vuotaa" ulos aihiosta ennen kuin se kovettuu. Aihion sisäisen lämpötilan on oltava 87-93 °C (190-200 °F) vähintään 10 minuutin ajan, jotta mehu kovettuu. Tämä kestää yleensä noin 1-1,5 tuntia tyypillisellä kynäaihiolla, mutta voi kestää kauemmin paksummalla materiaalilla. Ei haittaa jättää aihiot uuniin pidemmäksikin aikaa, mutta kun ne on otettu pois, jos annat niiden jäähtyä eivätkä ne ole täysin kovettuneet, EI niiden takaisin laittaminen uuniin anna täydellistä kuivumista. On parasta olla varovainen ja parantaa niitä pidempään, kunnes saat paremman tunteen prosessista. Yksi tapa varmistaa asianmukainen polymerisaatio on pukea käteen hyvät hanskat ja poistaa aihiot uunista, kun luulet niiden olevan valmiita. Irrota osa foliosta ja jos näet nestemäistä kaktusmehua, kääri ne välittömästi takaisin ja laita ne takaisin toiseksi tunniksi antamatta niiden jäähtyä.

Viimeistellä

Kun aihiot ovat kovettuneet, poista ne uunista käsineillä ja avaa folio. Anna aihioiden jäähtyä huoneenlämpötilaan. Kun aihiot ovat jäähtyneet, voit raapia pois aihiosta vuotaneen hartsin tai puhdistaa sen sahalla. Tämä vaihe ei ole pakollinen, mutta auttaa sinua näkemään valmiin aihion paremmin määrittämään, miten haluat käyttää niitä. Myös nauhahiomakone tekee hyvää työtä.

Kammion puhdistaminen ja ylimääräisen mehun säilyttäminen

 

Kun stabilointiprosessi on valmis, kaada ylimääräinen kaktusmehu kammiosta ja säilytä se myöhempää käyttöä varten. Käytän litran muovisia kannellisia maalisekoituskuppeja, joita voit ostaa paikallisen rautakauppasi maaliosastosta. ÄLÄ SÄILYTÄ MEHUSI SULJETTUISSSA LASITUSTEISSA! Se paranee itsestään ajan myötä. Cactus Juice ei haihdu, joten ilmatiivistä kantta ei tarvita. Kun ylimääräinen mehu on poistettu, pese kammio yksinkertaisesti astianpesuaineella, vedellä ja rievulla. Anna sen kuivua kokonaan ennen seuraavaa käyttöä.

 

 

KORVAAMATTOMAT OMINAISUUDET

Koostumus/tyyppi: metakryyli

esterimonomeerit
Ulkonäkö/väri: läpikuultava, erittäin vaaleanruskea neste
Viskositeetti @25ºC: 4-6 cps
Ominaispaino: 1,03
Leimahduspiste: >200ºF
Höyrynpaine: alle 5 mm Hg 72° F:ssa
Firesenssi: Ei


KOVETETUT OMINAISUUDET

Ulkonäkö: kova, läpikuultava, muovinen
Kovuus Shore D (ASTM D2240): 80-85

KOVETUSMENETELMÄ

Cactus Juice lämpökovetetaan lämpötiloissa 80 ºC - 96 ºC (177 º F -205 º F ). Cactus Juice kovettuu, kun aihion sisällä olevan hartsin lämpötila saavuttaa 90 ºC 6-8 minuutin ajan. Tyypillinen pienen myymälän kovetusmenetelmä on leivänpaahdin työtasolla, kunnes aihion sisälämpötila saavuttaa kovettumislämpötilan 10 minuuttia tai kauemmin. Tämä kestää tavallisesti 1–1,5 tuntia tyypillisellä pienellä 10 kynäaihion erällä. Aihiot, joilla on suuri poikkileikkauspinta-ala tai suuremmat aihioerät, saattavat vaatia pidempiä käsittelyaikoja vaaditun kovettumislämpötilan saavuttamiseksi.

HUOLTOLÄMPÖTILA-ALUE

Cactus Juice on formuloitu korkealaatuisimmista monomeereistä maksimoimaan polymeerin käyttöalueen. Kaktusmehua suositellaan jatkuvaan käyttöön -54 ºC (-65 ºF) - 189 ºC (372 ºF) välillä.

SÄILYTYS

Aktivoitu kaktusmehu on helppo säilyttää, ja sen säilyvyys on noin 12 kuukautta oikeissa säilytysolosuhteissa. Hartsi tulee säilyttää alkuperäisessä pakkauksessaan poissa suorasta auringonvalosta tai muista UV-valon lähteistä. Varastointilämpötilan tulee olla alle 29 ºC (85 ºF). Säilytystä jääkaapissa suositellaan.


KÄSITTELY

KAIKKI KEMIKAALIT ON KÄSITTELÄ HUOLELLISESTI!.
Cactus Juice -hartsia voidaan käsitellä turvallisesti noudattaen normaalisti hyväksyttyjä käytäntöjä myrkyttömien teollisuuskemikaalien käsittelyssä. Nestemäistä kaktusmehua käsiteltäessä tulee käyttää kumihanskoja. Vältä liiallista ihokosketusta ja pese huolellisesti vedellä ja miedolla saippualla, jos joutuu kosketukseen. Jos ihotulehdusta ilmenee, hakeudu lääkärin hoitoon ja vältä lisäaltistusta. Vältä vahingossa joutumista silmiin käyttämällä suojalaseja. Jos vahingossa joutuu silmiin, huuhtele välittömästi runsaalla määrällä puhdasta vettä ja hakeudu tarvittaessa lääkärin hoitoon.


JÄTTEEN KÄSITTELY

Kovettunut kaktusmehu on inerttiä ja voidaan hävittää tavallisen teollisuusjätteen mukana. Kovettamaton hartsi tulee kovettaa ennen hävittämistä. Pesuveden jäteveden liuoksessa oleva hartsi on biohajoavaa.

Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili